O naju

Sva ženski, ki sta si zelo različni v načinu delovanja in pristopov in obenem izredno podobni v vrednotah in viziji življenja. Tinkara s svojo energijo ustvarja varno strukturo in močno podporo, medtem ko Tanjina energija zapolni prostor z mirom, sproščenostjo in igrivostjo. Tinkarin celostni pristop se izraža skozi joga prakso in elementi chi gonga. Tanjin zajema kreativno izražanje skozi art terapijo in zvok. Pri najinem delu in medsebojnem odnosu se energiji dopolnjujeta, ujemata in povezujeta na način, s katerim ustvarjava varen prostor za zavesten premik, otroško igrivost in globok počitek. Skozi različne izkušnje sva prišli do podobnega spoznanja, ko sva prvotno delovanje v izrazito moški energiji, transformirali v ženski vidik. Ta je lahkotnejši, nežnejši in bolj igriv. Verjameva, da prihajamo v svet, ki nas dobesedno kliče, da spustimo. Ustvarjalni smo od nekdaj. Rituale za čutenje in povezovanje smo delali od nekdaj, samo pozabili smo in zdaj se k temu vračamo. K svojemu jedru. In midve sva tukaj, da te vodiva v tvojem procesu!

Tinkara Končar

Kako živim. Spoznaj me.

Rodila sem se v družini umetnikov in se večino svojega otroštva igrala v zaodrju gledališč. Svet kreativnega izražanja mi je bil vedno domač in poklical me je ples. Svoja 20. leta sem živela v raziskovanju zunanjega sveta, od študija plesa v Amsterdamu, do odrov na luksuznih čezoceankah, kjer sem spoznavala zanimive ljudi, kulture ter odkrivala magične pokrajine mame Zemlje. V tem delu svojega življenja sem izkusila stvari, ki ti jih rodna dežela preprosto ne more nudit. Kako je, ko si tako daleč stran od svoje družine in prijateljev, se naučiti izražati v tujem jeziku in navigirati v odnosih iz popolnoma nasprotujočih si kulturnih pokrajin.

Pri 30. pa sem pogled od zunaj začela vedno bolj obračati navznoter. Oglašati se je začela moja duša in mi zaupala, da je moje telo že pošteno načeto. Ker sem tako dolgo tlačila vse kar sem čutila je moje telo postalo kot premajhna obleka. Začelo se je potovanje po potlačenih čustev, pozabljenih spominov in nemirnih misli. Na pot so mi prihajala različna orodja, s katerimi se učim biti bolj prisotna z vsem kar se mi dogaja. In počasi, se je tudi znotraj mene začelo sproščati, celiti in osvobajati. To, da sem večna učenka in raziskovalka življenja, me je vedno reševalo iz črnih lukenj neprijetnih (težkih) čustev in centrifuge anksioznosti.

Ko me je našla joga, se mi je odprl nov svet. Svoj prvi učiteljski tečaj sem opravila v Los Angelesu, kateremu je sledilo delo Bikram joga učiteljice po Evropi, Izraelu pa vse do Havajev, Tajske in Indije.

Izkusiti življenje po celem svetu je zakladnica, a nekaj me je poklicalo nazaj domov. Simon. Moj življenjski sopotnik s katerim sva z veliko mero poguma in ljubezni odprla Tinks joga center. Prostor, znan po močni podporni skupnosti, kvalitetnih joga učiteljicah in nepozabnih joga oddihih. Prostor, ki je za naju in druge predstavljal “drugi dom”.

V vzdrževanju vsega tega, pa sem zopet začela drveti in pozabljati nase. Jeseni 2021 se mi je svet popolnoma obrnil na glavo. Zbolela sem čez noč in to tako hudo, da je bilo zgolj preživeti dan, nekaj nepredstavljivega. S težkim srcem sva se s Simonom odločila zapreti vrata Tinks joga centra. Takrat se mi je to zdel največji poraz življenja, a danes vidim da je bila najbolj ljubeča odločitev, ki sem jo končno sprejela za sebe. Umaknila sva se v zavetje otoka Lošinj, kjer sem spet lahko slišala glas svoje duše. Vodila me je še globlje vase, bližnjic ni bilo. Morala sem prehoditi pot iz glave v srce. Pot sočutja, nežnosti in razumevanja, predvsem pa spuščanja vsega, kar nisem ter predaje. Vedno znova in znova in znova.

Ta preobrazba se je preslikala tudi v moj način dela in učenja joge. Od stroge, precizne, skoraj vojaške tehnike Bikram joge, do nežnejših položajev in počasnejših premikov z vključevanjem chi gonga , samo-masaže, EFT metode tapkanja, journalinga in dela z notranjim otrokom. V prakse, ki jih učim, vključujem vaje in pristope, ki so tudi mene pripeljale nazaj v prisotnost.

Imaš specifično vprašanje zame? Piši mi na tinkara@releasingwithin.com.

Tanja Kovačič

Kako živim. Spoznaj me.

Svoje otroštvo sem preživela zelo plemensko. Odraščala sem na manjši kmetiji, obkrožena z živalmi in veliko družino. Spomnim se stalne človeške prisotnosti, od katere sem se pogosto odmikala v naravo. V gozd za hišo, kjer je bil mir. Tišina. 

Picasso je nekoč dejal: “Vsak otrok se rodi umetnik. Problem je, kako ostati umetnik, ko odrasteš.” Kot majhna sem veliko risala in igrala na doma narejene lesene piščali. Lahko rečem, da sem od nekdaj sledila notranjemu klicu kreativnosti, ki se je odražala v različnih aspektih. Od oblikovanja oblačil, recikliranega pohištva do fotografije, glasbe in mozaikov.

Po srednji oblikovni šoli, me je duša klicala da pokukam izven meja rodne dežele. V sebi sem vedela, da je tam zunaj način učenja drugačen. Bolj celosten, svoboden. Inovativen. Accademia di Belle Arti v Benetkah mi je dala prav to. Brezmejnost pri uporabi moje kreativnosti. Vse, kar je bilo prisotno v mojem okolju, me je močno podpiralo. Od morja, arhitekture, hrane, do odprtosti in topline domačinov. Takrat sem prvič začutila, da živim res svoje življenje.   

Potovanje sem nadaljevala na krovu luksuznih (križarskih) čezoceank, kjer sem vodila dražbe slik, umetniške seminarje, organizirala razstave in ekskluzivne art dogodke. Prepotovala sem preko 60 držav od Karibskih otokov, Baltika in Mediterana, vse do Nove Zelandije, Azije in Avstralije. Ko sem raziskovala svet, se je poglabljalo tudi raziskovanje znotraj mene. Moja prva intenzivna delavnica v Ameriki pri Jacku Canfieldu je bila začetek poti izven okvirov omejujočih prepričanj in strahov moje preteklosti. Takrat sem prvič izkusila, da je nekaj, kar mi je pomenilo nepredstavljiv strah, postalo velik užitek in izpopolnitev.

Dobila sem potrditev, ki sem jo kot majhna deklica čutila globoko v sebi. Da ne skušaš pripadati v kalupe sistema, ki niso pravi zate, ampak da ustvariš svojega. Če imaš v življenju pred nečim istočasno strah in neko občudovanje tega, je velika verjetnost, da je to, česar te je strah, velik del tvojega poslanstva, dela in življenja.   

Raziskovanje psihologije, nevroznanosti, metafizike in starodavnih znanj ter ritualov, me je pripeljalo do globinske življenjske spremembe. Življenje na ladji sem zamenjala za življenje v Avstraliji, kreativnost pa preusmerila v terapevtske vode preko študija Intermodalne art terapije na Ikon Institute of Australia. Organizirala in vodila sem kreativne delavnice in team buildinge na področju stresa, tesnobe in osebne rasti. 

Leto 2020 pa je ustavilo svet in mene. Na vrata je potrkala izgorelost, ki je že nekaj časa napovedovala svoj prihod. Bilo je kot da bi padla v črno luknjo panike, jeze in ravnodušnosti, kamor vsake toliko posveti le toliko svetlobe, da ostaneš pri življenju. Odmaknila sem se od ljudi, moji zaupniki so postali meditacija, dnevnik, risanje in zvok. Počasi sem se začela celiti, spominjati  trenutkov in obdobij, ko sem zaupala življenju. V črno luknjo je prihajalo vedno več svetlobe. Vse te izkušnje pa so me opolnomočile, kar se je preslikalo tudi v moje terapevtsko delo.

Tradicionalni način pogovorne terapije mi ni pomagal, da bi se izkopala iz najhujših stisk. To pot sem našla preko kreativnih pristopov, art terapije in zvočne terapije. Zato ljudem pomagam, da se preko kreativnih delavnic izrazijo na drugačen, dostikrat njim nepoznan in zabaven način, saj močno verjamem, da delo na sebi ne rabi biti vedno težko in suhoparno, lahko je tudi igrivo in radostno.

Imaš specifično vprašanje zame? Piši mi na tanja@releasingwithin.com

Stopi z nama v stik

@releasing.within

*Z vpisom podatkov se strinjate z našo politiko zasebnosti

Zasebnost in piškotki | Splošni pogoji poslovanja | © 2023 releasingwithin | Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.

Prijava na oddih

Po oddaji prijave, le-to potrdiva v najkrajšem možnem času.

V kolikor ne prejmeš potrdila v roku 24. ur, pokukaj v promocije in vsiljeno pošto, kamor se lahko skrije najin odgovor ali nama piši na info@releasingwithin.com.

Če prijavljaš 2 ali več oseb, izpolni obrazec za vsako osebo posebej.

Rezerviraj svoje mesto

Vnesi svoje ime in priimek, email naslov in v sporočilu napiši na katero prakso/ praznovanje se prijavljaš (uvodna ura art terapije, joga prakse, zvočna terapija, praznovanje rojstnega dne, itd.) ter morebitna druga vprašanja, ki jih imaš za naju. 

Po prejetju tvojega sporočila, ti odgovoriva v najkrajšem možnem času.