Art terapija

"Verjamem, da imaš tudi ti svoj primaren način izražanja. Ko se zopet povežeš s tem kreativnim delom, se v tebi nekaj prebudi, aktivira, sprosti in prideš do globokih spoznanj glede svojih življenjskih vprašanj."

- Tanja Kovačič

Se počutiš, kot da si obstala na enem mestu in ne veš, kako naprej?
Čutiš, da je v tebi ogromno potenciala, pa ga ne znaš izraziti?

Ko besede niso dovolj ali ko preprosto ostaneš brez besed, art terapija odpre prostor za obliko izražanja, ki je nad besedami. Psihoterapija preko kreativnega ustvarjanja ozavesti tisto kar je nezavedno, tako da nežno odpre vrata v tvojo podzavest, kjer se skrivajo zakoreninjena prepričanja in navade, ki te v življenju omejujejo.

Art terapija (umetnostna psihoterapija) je veja psihoterapije, ki ti poleg pogovora in verbalnega izražanja omogoča tudi ostale, bolj kreativne oblike izražanja, kot so risanje, slikanje, pisanje, poezija, ples, petje, igra, itd.

Pri art terapiji je glavni fokus PROCES USTVARJANJA in ne estetski vidik končnega izdelka. Pri tem igrajo glavno vlogo tvoji občutki, misli in čustva, tvoja doživljanja in spoznanja med samim procesom ustvarjanja. Kot art terapevtka te nežno vodim po pokrajini tvoje kreacije in postavljam vprašanja, ki ti pomagajo do spoznanj na tvoja življenjska vprašanja.

Pri art terapiji lahko vsak, tudi ti, čeravno morda misliš, da nisi kreativna, najdeš svoj izraz, ker si se že kot otrok izražala kreativno.

Risala si, preden si pisala črke.
Plesala si, preden si naredila prvi korak.
Pela si, preden si znala izgovarjati besede.
Kreativnost je tvoje primarno in univerzalno izražanje.
Je pot k izvornemu, k tvojemu jedru.

Art terapija je primerna za vsakogar, še posebno pa je priporočljiva, če si izkusila bolj tradicionalne oblike pogovorne terapije (psihoterapija, psihoanaliza, psihološko svetovanje…) in nisi čutila napredka in premika naprej. Mogoče si se vedno vračala v iste cikle, zgodbe, vzorce, ali pa se preprosto nisi čutila slišane, videne, razumljene.

Z art terapijo boš lahko:

 • Dvignila samozavest in osebno moč

 • Izboljšala zavedanje misli in občutkov

 • Izboljšala medsebojne odnose in komunikacijo

 • Ustvarila prostor za zdravo izražanje misli, čustev in občutkov

 • Varno odpravila in omilila notranje strahove, tesnobo in vsakodnevni stres

 • Omilila ali odpravila nekatere akutne, kronične, fizične in psihične bolečine

 • Izboljšala miselne, senzorične in motorične funkcije

 • Pomagala locirati in transformirati omejujoča prepričanja in navade

 • Hitro in učinkovito zmanjšala posledice fizične in psihološke travme

 • Dobila nove ideje, katere korake narediti naprej v osebnem in poslovnem življenju

 • Postavljala zdrave meje sebi in drugim

Art terapijo lahko izkusiš v naslednjih oblikah:

Skupinska art terapija

Skupinska art terapija je namenjena tebi, če imaš specifično težavo, bolečino, vzorce in situacije, ki se ti ponavljajo in od katerih se želiš v življenju premakniti naprej. Čutiš, da je čas, da na sebi delaš bolj poglobljeno in si pripravljena v to vložiti svoj čas in energijo. Mogoče si že preizkusila bolj tradicionalne oblike terapij, a nisi zaznala premika naprej. 

Od začetka do konca boš v skupini z istimi ljudmi, kar ti pomaga vzpostaviti medsebojno zaupanje, kvalitetnejše odnose in jasnejšo komunikacijo. S tem se ustvari varen prostor, kjer se lahko po dolgem času ali celo prvič, svobodno izraziš. Skupina lahko postane tudi kot tvoja druga družina ali nov krog prijateljev. Ena od prednosti skupinske terapije je cenovna dostopnost v primerjavi z individualno terapijo in neverjetna podpora celotne skupine.

Skupinska srečanja potekajo 2x mesečno, v obdobju trajanja minimalno 8 srečanj in se po želji udeležencev podaljšuje. Skupine so majhne in intimne, od 4 - 8 oseb. Vsi art materiali so vključeni v ceno.

Pridruži se nam in se prijavi na čakalno listo!
Začetek: September 2024

LOKACIJA

Joga loft, Ljubljana- Vevče

CENA

70€/mesec (35€/na obisk)
minimalno trajanje 8 obiskov

ČAS IZVAJANJA

vsak drugi ponedeljek
18:00 - 20:00

PRED-PRIJAVA V NOVO SKUPINO

Kreativne delavnice SAMORAZISKOVANJA

Te delavnice so kot igralnice za odrasle, ki te podprejo, da se vrneš v svoj naraven način bivanja in počasnejši ritem življenja. Da se umiriš od nenehnega hitenja in zopet začutiš kdo si. Namenjene so tvoji sprostitvi in igri, veselju in raziskovanju. Vsemu kar si rada počela kot otrok, a si na to vrsto igre pozabila.

Slikala boš s prsti, ustvarjala kolaže, printe iz listov dreves in kamenčkov. Plesala boš, spoznavala podobno čuteče ljudi skozi glasbo, zgodbe in še in še…

Skozi procese boš bolje spoznavala sebe, dvignila samozavest in osebno moč, hitrejše in učinkoviteje reševala probleme, ustvarila prostor za zdravo izražanje misli, čustev in občutkov, odpravila in omilila notranje strahove, tesnobo in vsakodnevni stres.

Za udeležbo ne potrebuješ predhodnega umetniškega znanja in izkušenj. Vsi materiali so vključeni v ceno.

LOKACIJA

Cimermanova ulica 10, Ljubljana Polje

CENA

25€ / obisk

ČAS IZVAJANJA

urnik v obdelavi

Pridruži se nam in se prijavi na brezplačno uvodno uro!
Začetek: September 2024

PRED-PRIJAVA V NOVO SEZONO

Individualno

Pri individualni art terapiji opraviva spoznavni klic, ki je brezplačen. Sledi uvodna ura, kjer narediva oceno tvojega stanja. Skupaj raziščeva, kje trenutno si v življenju in kaj lahko pričakuješ od same terapije. Za razliko od klasične pogovorne psihoterapije, se tu vzpostavi medsebojni odnos med tremi subjekti: tabo kot klientko, mano kot terapevtko in procesom art terapije oziroma tvojih kreacij, ki vsebujejo ključne informacije iz tvojega zavednega in nezavednega uma, telesa in duha.

Po uvodni uri se odločiš, ali je ta vrsta pomoči trenutno zate najbolj primerna. Pri takšni odločitvi je pomembno, da začutiš povezavo z mano in s samim terapevtskim procesom.

Priporočam ti, da začneš z malim paketom 12x terapij, ki potekajo 1x tedensko po 60 ali 90 min. Po prvem sklopu terapij se odločiš za nadaljevanje. Tvoj napredek in transformacija sta odvisna od stopnje težave, kako dolgo se z določeno težavo že soočaš, naravo terapevtskega procesa, tvojega cilja, volje in pripravljenosti za delo na sebi.

LOKACIJA

Joga loft,

Ljubljana-Polje ali online preko zoom platforme

CENA

SPOZNAVNI KLIC: BREZPLAČEN UVODNA URA: 38€
REDNA CENA: 50€/60min ali 70€/90min       

PAKET 12 x TERAPIJ: 555€ / 788€

ŽELIM BREZPLAČEN SPOZNAVNI KLIC

Online

Pri online art terapiji je postopek skoraj enak kot pri individualni terapiji v živo, razlika je le v tem, da srečanja potekajo online preko platforme Zoom in da si art materiale kupiš sama. Za izvedbo online terapij potrebuješ osnovne materiale: risalni blok v dveh različnih velikostih (A4, A3), barvice, flomastre, lepilo in škarje - ne skrbi, vsa ostala navodila dobiš pred pričetkom terapij.

Prednost online art terapije je v tem, da jo lahko izvajaš kjerkoli, tudi ko potuješ. Potrebuješ le računalnik, internetno povezavo in miren kotiček. Privarčuješ tudi na času, ki ga ponavadi porabiš za vožnjo do terapevta.

LOKACIJA

Online preko Zoom platforme

CENA

SPOZNAVNI KLIC: BREZPLAČEN

UVODNA URA: 38€
REDNA CENA: 50€/60min ali 70€/90min

ČAS IZVAJANJA

60min ali

90min

ŽELIM BREZPLAČEN KLIC

Mnenja udeležencev

"Tanja mi je preko kreativnih terapij pomagala premagati strahove, ki so se mi začeli pojavljati v nosečnosti. Preko vodenih kreativnih terapij sem uspela preobraziti stare načine videnja in razmišljanja, ki so temeljili na nezaupanju in dvomih, v nove načine polne zaupanja, ljubezni in miru."

- Janja R. -

“Po vsaki taki delavnici se počutim tok boljše, tok drugače čutim vse. Hvaležna za ta proces. Kaj vse se je dogajalo vmes, slikce najboljš to opišejo. Sem po koncu nadaljevala še s pisanjem in vsak dan, ko pišem je neki posebnega, tudi če nimam energije me spravi v boljšo voljo. Hvala za današnjo meditacijo in vrhunsko art terapijo.”

- Ana J. -

“I had a divine and transformational art therapy with Tanja. The way she incorporated art, mindset and emotions, I was taken on a stunning and safe journey. Through the process of identifying some energy inside of me and being able to release that and create action steps to continue to move forward. I feel lighter and freer, thank you.”

- Kylie c. -

Če želiš delati na svoji osebni rasti še na kakšen drugačen način, si poglej ostale možnosti:

Stopi z nama v stik

@releasing.within

*Z vpisom podatkov se strinjate z našo politiko zasebnosti

Zasebnost in piškotki | Splošni pogoji poslovanja | © 2023 releasingwithin | Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.

Prijava na oddih

Po oddaji prijave, le-to potrdiva v najkrajšem možnem času.

V kolikor ne prejmeš potrdila v roku 24. ur, pokukaj v promocije in vsiljeno pošto, kamor se lahko skrije najin odgovor ali nama piši na info@releasingwithin.com.

Če prijavljaš 2 ali več oseb, izpolni obrazec za vsako osebo posebej.

Rezerviraj svoje mesto

Vnesi svoje ime in priimek, email naslov in v sporočilu napiši na katero prakso/ praznovanje se prijavljaš (uvodna ura art terapije, joga prakse, zvočna terapija, praznovanje rojstnega dne, itd.) ter morebitna druga vprašanja, ki jih imaš za naju. 

Po prejetju tvojega sporočila, ti odgovoriva v najkrajšem možnem času.