Joga praksa

Se ti zdi, da si večino življenja do svojega telesa (pre)groba? Da moraš vedno preko svojih meja? Si pripravljena na nežnejši odnos do sebe in bolj čuteče in čutne premike?

Če želiš v svoj svet vnesti več pretočnosti dinamike in na tedenski ravni bolje poskrbeti zase, je ta praksa prava izbira zate.

Na začetku nas večina na joga podlogi “telovadi”. Spoznavamo kako je čutiti fizične senzacije v naši "telesni obleki". Ko prakso izvajaš skozi daljše časovno obdobje, brez večjih prekinitev in z iskreno vloženim delom, pa preide iz telovadbe v raziskovanje ljubeče prisotnosti.

Tukaj in zdaj. 

Pri delu povezujem jin in jang principa.

Uporabljam orodja iz jin sveta, ki je bolj umirjen, počasnejši, ženski. V tem svetu vadiš dolg, poglobljen dih in izdih, nežnost samodotika, moč chi gonga, restorativno jogo in počitek. Posledica je umirjen živčni sistem, umirjena ti.

Yang svet je bolj ognjen, aktiven, moški. Tukaj vadiš večje, zahtevnejše joga premike in položaje, naravno telesno držo in aktivacijo svojega jedra. Rezultat je večja funkcionalnost telesa in zmanjšanje ali odprava kroničnih bolečin.

V prakso so vključeni pristopi in tehnike, ki te v prvi vrsti pripeljejo nazaj v prisotnost.
Iz glave v telo.
Iz telesa proti srcu.

V joga prakso dodajam tudi elemente chi gonga, katerih gibi so preprosti in jih lahko izvajaš tudi, če imaš kronične bolečine, poškodbe ali druge vrste telesnih izzivov. Odprejo se energetske poti (nadiji) in s tem dobiš zagon in podporo v svoji praksi joge. Ker pa v različnih življenjskih obdobjih podprebuješ različne stvari, poskrbim, da te v tem podprem in ti ponudim različne možnosti in modifikacije.  

JOGA PRAKSA TI BO POMAGALA PRI:

 • Lajšanju oz. odpravljanju kronične bolečine

 • Upočasnitvi, ki je protiutež hitremu tempu življenja

 • Podaljšanju mišic in oblikovanju telesa

 • Regulaciji preobremenjenega živčnega sistema

 • Umirju "hrčka v glavi" (duševno zdravje)

 • Informiranju o telesu in njegovem delovanju (opolnomočenje)

 • Grajenju samozavesti in zaupanja vase

 • Kvalitetnemu spancu

 • Dolgoročnem ohranjanju zdravja telesa, uma in duha

 • Zaviranju oz. preprečevanju bolezni, kot so sladkorna bolezen, demenca, alzheimerjeva, visok krvni pritisk, itd.

 • Spodbujanju naravnega delovanja hormonov

 • Težavah s ščitnico

 • Ustvarjanju neobsojajočega okolja znotraj tebe

Vadeči pravijo, da med tako obliko joge dobijo poglobljeno in širšo perspektivo stanja, v katerem pridejo na vadbo. Med praksami doživijo “aha” momente, ki zadanejo v srčiko tistega, kar se jim dogaja v danem trenutku.

Skupine so manjše, intimne in primerne tudi za začetnike (do 8 oseb).

Poleg premikanja telesa na joga podlogi, boš lahko začutila tudi premikanje tistega, kar je pod "telesno obleko". Začutila boš paleto čustev in jim z neobsojajočim odnosom, dovolila da so. S tem se bodo sproščale energetske blokade in stres se bo transformiral v pretočnost.

 

Joga prakso lahko raziščeš na različne načine:

Zaprta skupinska

Namen vnaprej formiranih joga skupin zaprtega tipa je, da se ustvari varen in intimen prostor. To pomeni, da jogo prakticiraš v skupini istih ljudi, skozi obdobje dveh mesecev. S tem boš izkusila večjo povezanost in domačnost.

Ker je skupina majhna, se ti lahko posvetim in ti svetujem skoraj na individualnem nivoju. Položaji so prilagojeni tako, da so zate sočasno koristni in udobni. V vsaki skupini je le 8 prostih mest.

Srečujemo se enkrat tedensko v našem joga loft-u, ki je domač, topel in podporen. Sklopi praks trajajo dva meseca (8 praks). Zakupijo se vnaprej in vplačajo v celoti. V kolikor to zate ni možno, se vedno lahko dogovoriva za plačilo na obroke.

Primerno za začetnike in izkušene jogiste.

ODPRTA MESTA NA TERMINIH:

Torki 18:00-19:00  in  19:15-20:15, Srede, 9:15-10:15 

LOKACIJA

Joga loft, Ljubljana Polje

CENA

Posamezna vadba- 20 eur

1x tedensko- 15 eur/ vadbo

2x tedensko- 13 eur/ vadbo

ČAS IZVAJANJA

Torek/ četrtek, 18:00 - 19:00

Srede, 9:15-10:15

Individualno

Tvoja individualna praksa je pravzaprav poseben “tretma”, saj so vključeni elementi, ki zbudijo vse tvoje čute. Personalizirana joga praksa vključuje eterična olja, joga pripomočke in topel napitek po koncu prakse, da se pocrkljaš.

Individualne prakse so skrbno izbran meni, ki ustreza tvojim željam in potrebam v trenutnem življenjskem obdobju. So celosten objem tvojega trenutnega stanja, v katerem lahko dobiš odgovor na vprašanje: “Kako se lahko danes počutim še boljše?”

Primerno za začetnike in izkušene jogiste.

 

LOKACIJA

Po dogovoru - na voljo je naš Joga loft v Ljubljani, tvoj dom ali online, preko Zoom aplikacije.

Tečaj za začetnike joge

Se že nekaj časa spogleduješ z jogo ali pa že več let nisi stopila na joga podlog in ne veš kje začeti? Ta tečaj prava izbira zate! Od rednih praks se razlikuje v tem, da z udeležbo dobiš znanje joge, ki bi ga sicer zbirala več kot pol leta. 

Kljub temu, da gre za krajši tečaj, je celovit in zajema več področij. To pomeni, da boš dobila praktično znanje različnih joga položajev, kot tudi znanje o tem, kako jogo vključiti v bolj zdravo dojemanje sebe in drugih. Vsako srečanje traja dve uri. Vključuje uvodno teorijo, 60 minutno joga prakso, podrobno razčlenitev joga položajev, da lahko resnično razumeš in utelesiš, kaj se v posameznem položaju dogaja. 

 • Spoznaj osnovne joga položaje, ki jih bomo razčlenili tako, da jih boš končno razumela

 • Nauči se osnovnih dihalnih tehnik, ki zmanjšujejo zaskrbljenost in nivo stresa

 • Spoznaj kako brez poškodb do globjih in večjih raztegov

 • Spoznaj kako na vsakdanje življenje pogledati iz perspektive joge, da ga je lažje živeti

LOKACIJA

Joga loft, Ljubljana Polje

CENA

30 eur/ srečanje (dve uri). V celoti: 240eur.

ČAS IZVAJANJA

2 meseca, 1x tedensko

Online

Si po napornem dnevu ne želiš dodatne vožnje? Bi joga vadbo raje izvajala iz udobja svojega doma? Online prakse so namenjene tistim, ki ste iz bolj oddaljenih kotičkov Slovenije ali pa nimate možnosti obiskovati praks v joga loft-u. 

Prakse bodo vnaprej razpisane na koledarju dogodkov in bodo zajemale širok spekter jogijskih tehnik (fizična prakse, dihanje po napornem delovnem dnevu, meditacija pred spanjem, itd.)

Primerno za začetnike in izkušene.

Vse informacije pred pričetkom prejmeš na tvoj email. Za izvajanje prakse potrebuješ mirnejši prostor in joga podlogo.

Mnenja udeležencev

“Vedno sem mislila, da moram od svojega telesa ful zahtevati. Da počasni premiki niso za nikamor. Vedno sem se rabla preterati. In moram povedat, da zdaj, ko se prvič premikam sebi prijazno in primerno, sem ful bolj prisotna in opažam, da je točno to tisto, kar sem že dolgo rabila.”

- Špela i. -

“Tinkarina joga praksa, je kot da bi te nekdo pobožal po duši. Je čas ki ga nameniš sebi, kot nek tedenski ritual in na njenih praksah sem po porodu spet vzpostavila ljubeč odnos do telesa, ki se je spremenilo.”

- Maja Č. -

“Vse od takrat, ko sem prvič prišla v studio - delno prepričana, da joga pa že ni zame in da jaz v tem nikoli ne bom dobra. Kako hitro se je to spremenilo. In nekaj ur joge kasneje je vodilo v radovednost tudi glede drugih stilov in počasi sem spoznala, da je joga tudi zame. Verjetno najpomembnejša lekcija, ki mi je ostala je, "da je ok tako kot je" in da "nič ni popolno". Mislim, da je bil to začetek tega, da sem potem dejansko začela delati na sebi in se bolj zavedati sebe kot osebe.”

- Lonja t -

Če želiš delati na svoji osebni rasti še na kakšen drugačen način, si poglej ostale možnosti:

Stopi z nama v stik

@releasing.within

*Z vpisom podatkov se strinjate z našo politiko zasebnosti

Zasebnost in piškotki | Splošni pogoji poslovanja | © 2023 releasingwithin | Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.

Prijava na oddih

Po oddaji prijave, le-to potrdiva v najkrajšem možnem času.

V kolikor ne prejmeš potrdila v roku 24. ur, pokukaj v promocije in vsiljeno pošto, kamor se lahko skrije najin odgovor ali nama piši na info@releasingwithin.com.

Če prijavljaš 2 ali več oseb, izpolni obrazec za vsako osebo posebej.

Rezerviraj svoje mesto

Vnesi svoje ime in priimek, email naslov in v sporočilu napiši na katero prakso/ praznovanje se prijavljaš (uvodna ura art terapije, joga prakse, zvočna terapija, praznovanje rojstnega dne, itd.) ter morebitna druga vprašanja, ki jih imaš za naju. 

Po prejetju tvojega sporočila, ti odgovoriva v najkrajšem možnem času.